måndag 17 oktober 2011

Ungersk gulasch på mitt sätt

Denna grytan blir mustig och kryddig. Om man inte vill ha den så stark så hoppa över chilin.






För 6 pers.

1 kg grytkött, högrev eller fransyska
5 st lökar, gula
5 st vitlöksklyftor
1 st röd chili, utan kärnor
3 st röda paprikor
smör att steka med
4 msk paprikapulver, gärna 1 msk stark paprika och 3 msk vanligt paprikapulver
1 tsk brödkummin, stöttad
peppar och salt
2 st lagerblad
2 dl rödvin
1 burk hela tomater
5 msk tomatpuré
½ msk brun farin
2 st buljongtärningar, kalv
2 dl vatten

Tagliatelle
Parmesan, riven

Skär köttet i små bitar, ca 3 cm kuber. Hacka all lök och strimla paprikan och chilin i bitar.
Börja med att steka köttet och krydda med paprikapulver. 
Lägg i all lök, chili och paprika och låt steka med.
Häll över rödvin, hela tomater med spad och lägg i buljongtärningarna.
Krydda med peppar, kummin, tomatpuré, brun farin och stoppa ner lagerbladen.
Man kan fylla på med lite vatten om det behövs.
Koka 1 timme, eller tills köttet känns mört.
Servera med tagliatelle och riven parmesan.




1 kommentar: