lördag 29 oktober 2011

Focaccia med rosmarin

Ett härligt knaprigt rosmarinbröd. Idag bakade jag två till invigningen av Fjärås Sportskyttars träningslokal.



50 gr jäst
6 dl ljummet vatten, fingervarmt
2 tsk salt
2 msk olivolja
4 dl durumvetemjöl
9 dl vetemjöl special

Garnering:
4 - 5 msk olivolja
1 tsk rosmarin, torkad
Flingsalt

Smula jästen i en degbunke och tillsätt vattnet. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt saltet, olivoljan, durumvetet och vetemjölet.
Arbeta degen i minst 5 minuter i assistenten.
Degen är ganska lös.
Låt jäsa 30 minuter eller tills dubbel storlek i bunken.
Täck med bakduk.
Arbeta ner degen i bunken och häll den i en insmord långpanna.
Tryck ut degen och jämna till den med mjölad hand.
Låt jäsa 30 minuter.
Efter 30 minuter, tryck fingertopparna nästan igenom degen på många ställen.
Låt jäsa 10 minuter till.
Ringla olivolja över degen och fördela rosmarin och salt över.
Grädda i 225 grader i 20 minuter.





1 kommentar:

  1. Men hej! Det här brödet ska jag prova att baka! Gillar att få inspiration av Dig!
    Kram
    Carin

    SvaraRadera