torsdag 27 januari 2011

Räkgryta till pasta

Räkor är alltid gott och tillsammans med basilika och tomat ännu godare. Idag fick det bli en härlig räkrätt till middag.



4 pers.

24 st stora kokta tigerräkor
½ dl olivolja
6 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st pressad citron

Börja med att blanda olivolja, vitlök och citronsaft, lägg i räkorna och låt marinera ca 2 timmar kylen.

1 röd paprika i bitar
2 gula lökar, finhackade
1 st broccoli i buketter
3 st stora tomater, i klyftor
tabasco, några stänk
2,5 dl créme fraiche
2 msk tomatpuré
2 msk fransk senap
1 dl hackad basilika
salt och peppar efter smak

Börja med att förvälla broccolin ett par minuter i saltat vatten, häll av vattnet. Stek löken mjuk i olivolja och tillsätt paprikan, tomaterna och créme fraiche. Lägg i tomatpurén, senapen, tabascon och basilikan. Låt koka ett par minuter. Lägg slutligen i räkorna och broccolin. Smaka av med salt och peppar.
Låt allt bli varmt.
O.B.S Räkorna skall bara läggas i och bli varma, annars blir de sega.
Servera med spenatpasta och riven parmesan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar