måndag 12 april 2010

Fisk i tomat med basmatiris.

Efter en dag på jobbet är det skönt med en lättlagad och sund måltid.
Fisk ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag är uppvuxen med fisk.
Mina föräldrar var fiskhandlare och fiskgrossister i Göteborg.
Och fisk är enkelt att tillaga. Det kommer fler fiskrecept framöver.
Detta fick bli middag idag:


För 4 person(er)

4 st Pangasius filéer (Hajmal)
Lite rapsolja till löken.
1 hackad gul lök
2 hackade vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater, helst ekologiska
Några droppar tabasco
Hackad persilja, dill, gräslök eller valfritt grönt.
Lite färsk timjan, annars torkad.
2-3 msk citron
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader
Låt löken svettas i en kastrull tills den är klar och genomskinlig. Tillsätt krossade tomater.
Lägg i kryddorna samt det hackade gröna och salta och peppra efter smak.
Lägg sen fisken i en ugnsfast form, droppa citron över fisken, salta och häll sedan tomatsåsen över fisken.
Grädda i ugnen cirka 20-25 min.
Garnera med kryddgrönt.


1 kommentar: