torsdag 11 augusti 2022

Rödbetor med pepparrotssnö, björnbär och kavringssmulor

 Perfekt att laga nu när sommaren är här.

Allt kan förberedas i tid och bara göras i ordning strax innan den skall serveras. Kombinationen med den söta rödbetan, syrliga björnbär, kavringssmulor och den starka pepparroten är en perfekt kombo.





För 4 person(er)

8 st rödbetor, kokta
25 g smör, brynt

8-10 msk riven färsk pepparrot
½ dl grädde

16 st björnbär


Börja med att vispa grädden och rör ner den rivna pepparroten. Lägg smeten på en bit plastfolie och forma till en rulle. Lägg rullen i frysen ett par timmar.

Kavringssmulor:
3 skivor kavring
25 g smör

Bryt sönder brödskivorna och kör till smulor i en mixer. Rosta dem knapriga med smöret i en panna, tar ca 8-10 minuter. Låt svalna.

Servering:
Dela rödbetorna i klyftor. Smält smöret i en kastrull tills det blir brynt och lägg ner rödbetorna. Rör om och låt dem bli varma. Fördela dem på tallrikarna. Lägg kavringssmulorna i mitten och lägg dit björnbären.
Ta fram den frysta pepparrotsstaven och riv rikligt över rödbetorna och servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar