tisdag 26 april 2022

Fiskgryta à la Provence på grillen

Ett perfekt fiskgryta att förbereda i förväg och bara grilla strax innan man skall servera den.



För två personer

2 st kolja filéer (300g) eller annan vit fisk

2 st stora grillfolie ark att göra paket av

4 kokta skivade potatisar 
1 kokt skivad morot

Grönsaksröra:
Rejält med smör att steka med
1 st gul lök
20 cm skivad purjolök 
4 st skivade vitlöksklyftor
10 st cocktailtomater, halverade
1,5 dl vitt vin
0,5 tsk persillade
0,5 tsk timjan
1 st lagerblad
1 st paprika i bitar
12 st svarta Oliver 
1 tsk unamifond eller grönsaksfond 
2 tsk citronsaft 
1 dl hackad persilja
Smaka av med salt och peppar
Mer vitt vin
Smör

Bryn all lök på svag värme, tillsätt tomaterna. Häll på vinet och kryddor.
Låt koka ihop ca 8 minuter, tillsätt paprika, oliver, fond, persilja och citronsaft. Koka ytterligare 2-3 minuter. 
Smaka av med salt och peppar. Ta bort lagerbladet.
Låt svalna om ni inte skall grilla direkt.

Lägg ut grillfolien. Lägg en klick smör på botten av varje paket. Fördela hälften av grönsaksröran i botten av paketen. Lägg på skivad potatis, morot och fisken. 
Pressa lite citron över fisken och salta försiktigt. 
Lägg över resten av grönsaksröran. 
Skapa ett paket. Innan man stänger paketet, häll på ytterligare lite vitt vin och en klick smör. Stäng paketen. Vänd inte på dem. Grilla på låg värme ca 6-7 minuter. Servera med ett gott bröd att doppa i den goda såsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar