onsdag 5 september 2018

Fiskgryta på grillen


Att laga gryta på grillen är både roligt och gott. Man kan variera sig otroligt mycket, beroende på vad man har hemma i kylen. Här kommer ett grundrecept.







För två person(er)

Grillfolie, ett för varje portion

300 g valfri fisk, torsk, lax, kummelfilé
1 skivad lök, röd eller gul
10 cm skivad purjolök
1 tomat i skivor
6 msk färskost med pepparrot
2 dl vitt vin
5 st kokta potatisar i skivor
citron, pressad
salt och peppar
Hackad dill
25 g smör

Ett folieark per person.

Börja med att klippa ut folieark, ca 30 cm x 30 cm, känns folien tunn, klipp dubbla ark. 

Smöra folien ordentligt. 

Fördela lök, purjolök och potatis i botten på folien. Lägg på fisk, pressa citron över och salta och peppra.
Fördela osten över fisken och täck med tomatskivor. Hacka över dill. Häll över vinet.
Klicka över smöret. Vik ordentligt ihop till ett paket.
Grilla på mellanvärme ca 6 - 7 minuter.
Öppna försiktigt i en djup tallrik och njut av dofterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar