myTaste

myTaste.se

tisdag 3 juni 2014

Fisk- & grönsaksgratäng med senapssås

En god fiskrätt med mycket grönsaker är alltid gott. Till detta serveras bred bandpasta (tagliatelle) och riven parmesan. I denna rätt använder jag torskfilé, men det funkar lika bra med lax.



Ugnstemperatur 200 grader
4 person(er)

4 port. pasta, gärna tagliatelle.
ca 650 gr torskfilé eller laxfile
1 zucchini
8 st champinjoner
20 cm purjolök
1 röd paprika
2 st tomater
½ tsk timjan
svartpeppar
1 krm Pasta Rossa (Santa Maria)
salt
2 vitlöksklyftor
2,5 dl crème fraiche
½st  pressad citron
1 msk dijonsenap

Skär zucchini och champinjoner i skivor. Strimla purjolöken och paprikan. Hacka tomaterna i bitar.
Fräs grönsakerna i en stekpanna ca 5 minuter. Pressa i en vitlöksklyfta. Krydda med timjan, Pasta Rossa, svartpeppar och salt.

Lägg fiskfiléerna i botten på en ugnsfast smörjd form.

Blanda ihop crème fraiche, pressad vitlök, citronsaft och dijonsenap. Smaka av med svartpeppar och salt.

Fördela såsen över fisken och fördela grönsaksröran över.
Grädda i 15 -20 minuter i 200 grader.
Servera med pasta och riven parmesan.