tisdag 8 oktober 2013

Revbensspjäll, kokta med senap

Detta goda recept gjorde min mormor och sedan min mamma. Jag har lärt mig det och sedan gjort det många gånger. Alltså en klassiker i vår familj.
Senapen gör att revbenen får en härlig djup smak, löken och moroten ger sötma och sojan gör att det blir en härlig färg på såsen.




För 4 person(er)

1,2 kg färska tjocka revben
3 msk skånsk senap (stark och grovkornig)
1 gul lök i klyftor
1 morot i mindre bitar
1 st köttbuljong eller köttfond
1 msk kikkoman soja
salt och peppar
smör
vatten
Maizena

Börja med att dela revbenen i mindre bitar.
Stryk på senap på alla sidor på revbenen.
Stek dem i smör i en stekpanna, tills fin färg och lägg över dem i en gryta.
Stek löken och moroten och lägg ner dem i grytan.
Häll i lite vatten i stekpannan. Låt koka lite och häll det sedan över revbenen.
Lägg i sojan och köttbuljongen i grytan.
Tillsätt vatten så det precis täcker köttet och resten av ingredienserna.
Lägg på locket och låt grytan småkoka på medelvärme ca 1,5 timme.
Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha tjockare sås, red med maizena.
Servera med kokt potatis och gärna med äpplemos.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar