tisdag 22 oktober 2013

Chokladmousse med kaffelikör och lingon


Härlig mörk chokladmousse med smak av kaffelikör, det är gott. Lingonen bryter fint mot chokladen.




6 person(er)

125 gr mörk choklad (70%)
1 ½ msk florsocker
1 msk kaffelikör + 2 msk starkt kaffe
1 äggula
2 dl vispgrädde
6 st chokladbitar
1 dl lingon

Bryt chokladen i bitar.
Smält chokladen i ett vattenbad: Lägg den i en skål i en kastrull med sjudande vatten i bottnen.
Passa noga så att vattnet inte kokar, då kan chokladen bli grynig.
Lyft skålen från värmen.
Tillsätt florsocker, kaffelikör, kaffe och äggula och rör kraftigt.
Låt krämen svalna.

Vispa grädden och blanda den med chokladkrämen.
Häll upp moussen i formar och dekorera med lingon och en chokladbit.
Låt stå i kylen för att stelna.



1 kommentar: