fredag 5 april 2013

Kycklingspett och fruktspett med jordnötssås


En middag som man kan förbereda i god tid, är alltid bra. Spetten kan man göra i förväg och bara tillaga dem när gästerna kommer. Såsen blir så god att man äta den med sked.
Detta recept passsar bra till alla i familjen, både stora och små.




Ugnstemperatur 250 grader
 För 4 person(er)


4 kycklingfileér
12 -16 tunna grillspettspinnar ( av trä, läggs i vatten stund innan)

Jordnötssås:
4 dl salta jordnötter
4 skalade vitlöksklyfor
1 tsk malen ingefära
3 msk vinäger
2 dl soja, Kikkoman
2 dl majsolja


Lägg allt ingredienser till såsen, utom oljan i en matberedare eller mixer. Mixa och tillsätt oljan lite i taget under gång. Skär kycklingen i bitar och trä upp dem på spett. Lägg spetten på folie i en ugnspanna. Lägg 2/3 av såsen i en serveringsskål och pensla resten över kycklingspetten.

Fruktspett:
4 små lökar
3 konserverade ananasringar
1 banan
1 tsk olja
1 tsk soja

Skär lök, ananas, banan i lagom bitar. Trä upp på spett. Läggg spetten tillsammans med kycklingsspetten. Pensla över olja och soja.

Tilllagning:
Värm ugnen till högsta värme, 250 grader. Grilla spettten 7 -8 min i övre delen av ugnen. Lägg upp på fat och servera med basmatiris, jordnötssås och färdigköpt Tacosås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar