måndag 18 mars 2013

Laxröra med smörstekt bröd.




Lax i alla dess former är gott. Denna gången fick det bli en krämig laxentré med smörstekt bröd till.





För 4 person(er)

200 gr rökt lax
½ st finhackad silverlök
1 ½ dl créme fraiche
3 msk majonnäs
1 tsk fransk senap
lite krossad rosépeppar
lite krossad svartpeppar
½ krm cayennepeppar
½ dl finhackad dill
hackad rödlök

Börja med att finhacka laxen och silverlöken.
Blanda ihop créme fraiche, majonnäs, fransk senap, kryddor och blanda ner dillen och löken.
Lägg i laxen och rör om försiktigt. Låt stå i kylen och dra åt sig smakerna ett par timmar.

Vid servering:
Smörstek det vita brödet i rikligt med smör. Lägg på laxröran på den ena skivan och garnera med citron, tomat, hackad rödlök och en dillkvist.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar