fredag 21 september 2012

Morot och solrosbröd



Detta bröd gjorde jag i min nya OBH Nordica Hercules Kitchen Machine som jag köpt genom Buzzador för ett jättebra pris.
Brödet får en härlig färg av morötterna och med lite smör och ost på smakar de gudomlikt gott.







50 gr jäst
5 dl kallt vatten
5 msk olivolja
1,5 dl vetekli
3 dl rågsikt
ca 1 liter vetemjöl special
2 st morötter, fint rivna
1 dl solroskärnor
1 msk salt

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt olivoljan. Tillsätt vetekli, rågsikt och nästan allt mjöl. Lägg i morotsrivet och arbeta degen smidig, ca 10 minuter i assistenten. Degen skall lossna från kanterna, om inte tillsätt mer mjöl. Lägg i solroskärnor och salt och låt degen arbeta ca 4-5 minuter tíll. Låt jäsa på kall plats ca 3 timmar. Forma degen till 2 st bröd och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur. Skåra brödet och grädda i 200 grader ca 30 minuter i mitten av ugnen. Låt bröden kallna på galler utan bakduk över.
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar