måndag 17 september 2012

Lax med pepparrot och soltorkade tomater


Lax i alla dess former är gott. Här tillagad med pepparrot och soltorkade tomater. Pepparrot och soltorkade tomater passar väldigt bra ihop. Såsen kan man nästan äta med sked, så god blir den.




Ugnstemperatur 200 grader
4 person(er)


800 gr färsk lax utan skinn
½ st pressad citron
salt och peppar
100 gr philadelphiaost
6 st soltorkade tomater i örtolja, hackade
2 msk av olivoljan från de soltorkade tomaterna
3 dl grädde
2 msk riven pepparrot
½ tsk salt

Börja med att dela laxen i 4 bitar, ta bort ev. skinn. Smörj en ugnfast form och lägg i laxen.
Pressa citronsaften över och salta och peppra.
Blanda ihop philadelphiaosten med de hackade tomaterna och olivoljan.
Fördela oströran över laxen.
Blanda ihop grädde och pepparrot, tillsätt salt och häll grädden över laxen.
Grädda i 200 grader ca 20 - 25 minuter, beroende på hur tjock laxen är eller tills temperaturen i den tjockaste delen av laxen är 55 grader.
Servera med kokt potatis och haricots verts (kokade nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten).


                               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar