myTaste

myTaste.se

torsdag 7 april 2011

Fårost inlagd i kryddor och olivolja

Nu när grillsäsongen börjar är det härligt att ha inlagd fårost till salladen. Olivoljan kan man använda till marinader eller i salladen, den piffar upp det mesta.


1 kg fårost i bit
30-40 st rosépepparkorn
4 msk rosmarin
2 msk oregano
8 st vitlöksklyftor
olivolja

Dela fårosten i långa stavar, krossa kryddorna i en mortel och dela vitlöksklyftorna i bitar.
Lägg i fårost, på med kryddor och vitlök, upprepa tills burken är full.
VIKTIGT! Häll på olivolja så det täcker all fårost.
Låt stå kallt i minst 2-3 veckor för att dra åt sig smakerna.

3 kommentarer:

  1. Härligt! Nu ska jag göra det här!
    Kram
    Carin

    SvaraRadera
  2. Var köper man ett kilo fårost? Någon speciell sort du kan rekommendera?

    SvaraRadera
  3. Jag köper lite olika. Citygross, Willys och Lidl har bra fårostar i storpack.

    SvaraRadera