torsdag 10 juni 2010

Brödmuffins med soltorkade tomater och fetaost

Idag när det regnar ute är det mysigt att baka ett gott bröd. Baka ut dem i en muffinsform eller en annan form som passar. Servera brödet med en god ost och njut en stund.















12 - 13 dl specialvetemjöl, går bra med annat ljust mjöl också
6 dl kallt vatten
50 gr jäst
3 msk olivolja
6 st hackade soltorkade tomater i olivolja
1 msk salt
100 gr fetaost
smulad oregano

Smula sönder jästen och häll det kalla vattnet samt olivoljan över jästen, rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt mjölet och arbeta degen minst 15 min i assistenten, känns degen hård tillsätt lite mer vatten.
Den skall vara ganska lös.
Tillsätt tomaterna och saltet och arbeta degen 2- 3 min till.
Låt jäsa minst 2 timmar.

Dela degen i en större och en mindre bit. Dela den större i 12 st bitar (muffins) och den lilla lägger man i en valfri form. Smörj formarna med olivolja. Lägg brödet i formarna och stick ner bitar med fetaost i dem. Låt jäsa 1 timme. Ringla lite olivolja över dem precis innan de stoppas in i ugnen samt smula lite oregano över. Grädda muffinsen och det lilla brödet i 12 - 15 min i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar