lördag 19 juni 2010

Ankbröst med apelsinssås och grillade grönsaker


Vi firade 33 är som gifta med en riktigt god middag. Anka är saftigt och har ett härligt kött. Tillsammans med en god amarone är detta en måltid att minnas.




Till 2 pers.

1 st. ankbröst
1 tsk salt
malen svartpeppar

Sätt ugnen på 125 grader. Snitta fettkappan i ett rutmönster. Salta och bryn med fettkappan nedåt i en stekpanna i hög värme tills den fått fin färg. Lägg över ankan i en ugnsfast form och stick in en termometer. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 63 grader. Håll den sedan varm i folie.

Apelsinsås
saft av två apelsiner
2  msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
2 dl torrt vitt vin
2 msk kalvfond
½ tsk salt
1 tsk ljus maizenaredning
1 msk smör
stekspad från ankan


Blanda socker och vinäger i en kastrull, när sockret smält, blanda ner saft, vin, kalvfond och salt. Koka ihop tills 2 dl återstår. Strö i maizena och låt koka upp. Tillsätt stekspadet från ankan och vispa i smöret.

Grillade grönsaker
skivade champinjoner
3 finhackade vitlökar
4 färska lökar
skivad squash
1 röd paprika i bitar
broccoli i bitar
lite rapsolja

Stek upp allt i panna på grillen och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar