myTaste

myTaste.se

lördag 19 juni 2010

Ankbröst med apelsinssås och grillade grönsaker


Vi firade 33 är som gifta med en riktigt god middag. Anka är saftigt och har ett härligt kött. Tillsammas med en god amarone är detta en måltid att minnas.






Till 2 pers.

1 st ankbröst
1 tsk salt
malen svartpeppar


Sätt ugnen på 175 grader. Snitta fettkappan i ett rumönster. Salta och bryn med fettkappan neråt tills den fått färg. Lägg över ankan i en ungsfast form och stick in en termometer. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Håll den varm i folie.


Apelsinsås


saft av två apelsiner
2  msk strösocker
1 msk vitvinsvinäger
2 dl torrt vitt vin
2 msk kalvfond
½ tsk salt
1 tsk ljus maizenaredning
1 msk smör
stekspad från ankan


Blanda socker och vinäger i en kastrull, när sockret smält, blanda ner saft, vin, kalvfond och salt. Koka ihop tills 2 dl återstår. Strö i maizena och låt koka upp. Tillsätt stekspadet från ankan och vispa i smöret.


Grillade grönsaker


skivade champinjoner
3 finhackade vitlökar
4 färska lökar
skivad squash
1 röd paprika i bitar
brocoli i bitar
lite rapsolja


Stek upp allt i panna på grillen och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar