onsdag 27 augusti 2025

Kycklinglårfilé med gorgonzola och mascarponeostsås.

 En otroligt lätt rätt att laga. Det passar också utmärkt att ta rökt sidfläsk, istället för kyckling. Smakar ljuvlig gott ihop med lite pasta och ett gott glas rött vin.


För två personer

Valfri pasta för två personer

2 st kycklinglårfilé. ca 300g
1 st gul lök, finhackad
175 g gorgonzola och mascarponeost
5 msk crème fraiche
1 msk kinesisk soja
½ tsk timjan, torkad
lite pastavatten
persilja
salt och svartpeppar

Skär kycklinglårfilen i strimlor (ca 2 cm). Hacka löken fint. Stek kycklingen i smör och tillsätt löken tills allt har fin färg.
Lägg i osten och låt den sakta smälta ner. Tillsätt crème fraiche, soja och timjan.
Låt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Känns såsen för tjock, tillsätt lite pastavatten.
Garnera med lite persilja. Servera med en god valfri pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar