myTaste

myTaste.se

måndag 25 februari 2019

Toscakaka

Denna kaka blir härligt saftig och jättegod. Kakreceptet har jag fått från min vän Ingvor Rutgersson på Åbytravet.



Ugnstemperatur 175 grader

2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
100 g smält smör
1,5 dl vatten
2 ägg

Börja med att blanda ihop socker, mjöl, bakpulver, vaniljsocker i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet, koka upp och rör ner det varma i den torra blandningen.f
Vispa äggen lätt. Tillsätt äggen och blanda ihop allt försiktigt med slev.
Häll smeten i en strödd form med avtagbar kant. Grädda i 175 grader ca 30 minuter på nedersta falsen.

Glasyr:
75 g mandelspån
50 g smör
2 msk vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk

Höj ugnen till 200 grader.
Smält smöret i en kastrull och lägg ner resten av ingredienserna. Låt småkoka ihop.
Fördela glasyren över kakan och grädda ytterligare 10 minuter i mitten av ugnen eller tills fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar