söndag 8 oktober 2017

Tjocka revbensspjäll med äpple, ingefära och senap

 En mustig och smakrik gryta som bara blir godare om man gör den dagen före den skall serveras.


4 person(er)

1,2 kg färska tjocka revben
6 msk skånsk senap (stark och grovkornig)
2 gula lökar i klyftor
1 morot i mindre bitar
1 äpple, skalat och urkärnat i klyftor
1 msk riven ingefära
5 msk kikkoman soja
1 msk HP-sås
1 tsk worcestersås
1 tsk timjan, salvia och persilja
2 lagerblad
1 st köttbuljong
vatten
smör
salt och peppar
Maizena

Börja med att dela revbenen i mindre bitar.
Stryk på senap på alla sidor på revbenen.
Stek dem i smör i en stekpanna, tills fin färg och lägg över dem i en gryta.
Stek löken och moroten och lägg ner dem i grytan.
Skala och klyfta äpplet och lägg ner det i grytan.
Lägg i ingefära, soja, HP-sås, worcestersås, kryddor och köttbuljong i grytan.
Tillsätt vatten så det precis täcker köttet och resten av ingredienserna.
Lägg på locket och låt grytan småkoka på medelvärme ca 1 timme.
Smaka av med salt och peppar. Om du vill ha tjockare sås, red med maizena.
Servera med kokt potatis och gärna med äpplemos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar