myTaste

myTaste.se

måndag 28 augusti 2017

Purjolök och brocollisoppa

Jag brukar passa på att koka soppa när jag har stammar från broccoli över.
Denna gången fick det bli med purjolök och ädelost.


2 person(er)

200 gr broccoli (använd bara den nedre delen), toppskotten är goda att grilla eller koka
250 gr purjolök
1 vitlöksklyfta
5 dl vatten
Lite  salt
1 krm malen vitpeppar
1 grönsaksbuljong tärning
½ tsk timjan
1 dl grädde 
60 gr ädelost

Hacka broccolistammarna, purjolöken och vitlöken i mindre bitar. Lägg grönsaksbitarna i en kastrull och häll över vattnet och buljongen.Salta lite lätt, (tänk på att buljongen kan vara salt)
Låt koka 12-15 minuter. 
Ta bort från värmen och mixa med mixerstav, tills soppan är helt slät.
Ställ tillbaka kastrullen på plattan och tillsätt grädde, timjan och finhackad ädelost. Låt koka ihop på svag värme ett par minuter.
Servera med hårt bröd, gärna med ädelost på.