myTaste

myTaste.se

onsdag 21 december 2016

Fudge med choklad, nötter, dumlekolor och Ahlgrens bilar

Mina godisfavoriter är Ahlgrens bilar samt Dumlekolor. Dessa tillsammans med choklad blir både ljuvligt gott och läckert.




250 g mjölkchoklad
250 mörk choklad
25 gr smör
1 burk sötat kondenserad mjölk, 397 gr
1 dl pistaschnötter
1 ½ dl saltade jordnötter
200 gr Dumlekola
2 påsar Ahlgrensbilar

O.B.S använd sötad kondenserad mjölk, annars stelnar den inte!

Smält chokladen och smöret i stor glasskål över vattenbad.
Tillsätt den kondenserade mjölken och rör om.
Låt smeten svalna något.
Skär dumlekola i bitar och dela Ahlgrens bilar i två delar.
Tillsätt pistaschnötterna, jordnötterna, dumlekolan och bilarna.
Rör snabbt ihop allt.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på.
Ställ kallt i några timmar.
Skär fudgen i lagom bitar med vass kniv.
Förvara fudgen kallt i en burk med tätslutande lock.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar