myTaste

myTaste.se

fredag 22 juli 2016

Pizza bakad på baksten i grillen med pizzasallad

När vi gör pizza på grillen använder vi en baksten från Weber.  Det doftar ljuvligt på altanen när pizzan bakas. Det gäller att ha hög värme på grillen för att den skall bakas bra.
Vi använder gärna Fornaoi pizzamjöl till degen, men det får bra att använda vetemjöl special med.

Så här gör man:
Tänd grillen med mycket kol eller briketter, så att den kommer upp i 225 grader. Lägg på bakstenen och lägg på locket. Låt stå och värmas på 10 minuter.
Nu är det klart att lägga på pizzan.
Grädda under lock ca 15-20 minuter. Lyft på locket ibland och kolla färgen..


 



Pizzadeg:
 6 dl pizzamjöl eller vetemjöl special
2,5 dl vatten
12 gr jäst
2 msk olivolja
1 tsk salt

Blanda ut jästen i vattnet och tillsätt mjölet. Arbeta degen väl och tillsätt saltet.
Degen skall kännas smidig och lätt. Tillsätt annars mer vatten.
Låt jäsa minst 1 timme i rumstemperatur.

Fyllning:
Här brukat vi variera oss.
Grunden är alltid tomatsås och ost.

Tomatsås
mozzarellaost
färsk basilika
baconskivor
köttfärs
skivade tomater
Chorizokorv
man tar det som man tycker är gott, helt enkelt.

Pizzasallad:
7 dl strimlat vitkål
2 msk olivolja
1,5 msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar

Strimla kålen tunt. Stöt ca 6 dl vitkålsstrimlor med stöt (brukar använda morteln). Lägg allt i skål och tillsätt resten av vitkålsstrimlorna.
Lägg i olja, vinäger, salt och peppar. Låt stå minst två timmar i kylskåpet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar