torsdag 9 juni 2016

Nötrullader med konjaksås

Nötrullader går utmärkt att laga i förväg och bara värma på när gästerna kommer. De får en härligt mustig och pikant smak av konjaken.





4 person(er)

Fyllning:
1 gul lök, finhackad
5 msk Bostongurka
3 msk fransk senap

800 g lövbiff av innanlår från nöt
2 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond             
salt och svartpeppar
1 dl grädde
några doppar worcestersås
1 msk HP-sås
1 msk soja, kinesisk
2 st lagerblad
2 msk konjak
smör
persilja

Stek löken i smör på medelvärme i några minuter tills den mjuknar.
Blanda ihop Bostongurka och lök.


Lägg ut köttskivorna och banka ev. ut dem något mellan plastfolie.
Bred senap på varje skiva och fördela lök/gurkblandningen på dem.
Salta och peppra.
Rulla ihop och försök vika in kanterna så det blir tätt på sidorna.
Sätt fast med en tandpetare.
Stek rulladerna i smör i en stekpanna på medelhög värme tills fin yta.
Lägg över dem i en gryta.
Sänk värmen på stekpannan och slå på 2-3 dl vatten, låt koka ihop en stund.
Häll vattnet över rulladerna i grytan.
Lägg i kalvfond, worcestersås, HP-sås, soja, lagerblad och låt sjuda i 10-12 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Tillsätt grädde ock konjak.
Smaka av med salt och peppar.
Låt sjuda ca 10 minuter igen.
Ta ur lagerbladen.

Om såsen är för tunn, red såsen med maizenaredning.

Servera med kokt potatis och inlagd gurka eller Bostongurka.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar