torsdag 13 augusti 2015

Hallon och mandelmuffins

Mandelmassa, rom och creme fraiche gör dessa muffins extra saftiga. Och med hallon på toppen jättegoda.
   

Ungstemperatur 175 grader.
12 st

50 gr rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl creme fraiche.
100 gr riven mandelmassa 
1 msk ljus eller mörk Rom, ej nödvändigt
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl hallon

Vispa smör också socker pösigt. Rör ner ägg, creme fraiche, mandelmassa och ev. Rom.
Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner.
Fördela smeten i 12 st muffinsformar. Tryck ner hallon i formarna.
Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter i mitten av ugnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar