lördag 20 juni 2015

Gubbröra med färska örter och ansjovis


Denna gubbröra serveras varm på knäckebröd eller på ett gott hemlagat bröd. Äggen brukar jag koka i förväg och låta ligga i kylen. För man vet aldrig när vännerna vill ha nattamat. Detta är en rätt som passar perfekt att göra på natten med goda vänners hjälp.



4 st ägg
2 st gula lökar
1 burk ansjovis 125-150 gr
1 klick smör
0.5 dl hackad gräslök
0.5 dl hackad persilja
0.5 dl hackad dill
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
salt
svartpeppar


Gör så här
1.
Koka äggen i ca 10 minuter (hårdkokta). Skala och hacka dem sedan. Skala och hacka även löken. Sautera löken i smöret i en kastrull på låg värme tills den är gyllene och genomskinlig.

2. Blanda i den avrunna och grovt hackade anjovisen samt mjölet. Häll sedan i grädden. Lägg i de hackade äggen.

3. Rör om och hetta upp i några minuter och smaka av med peppar och salt. Precis innan serveringen, strö i örterna (så de inte tappar sin gröna färg). Servera sedan på knäckebröd eller annat gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar