myTaste

myTaste.se

torsdag 20 mars 2014

Carbonara på Lolos vis (Pasta alla carbonara)

En lättlagad rätt som passar när man har lite bråttom men ändå vill äta något riktigt gott till middag..
"Pasta alla carbonara" betyder kolarhustruns pasta och syftar på svartpepparn på toppen som liknar kol.
Jag brukar ta 1 st äggula och 1 msk grädde per person till rätten.
Vill man göra den utan kött (vegetarisk) brukar jag lägga i soltorkade tomater och hackade oliver istället för sidfläsket.



4 person(er)

500 gr spagetti
4 äggulor
4 msk grädde
2 ½ dl riven parmesanost
200 gr rökt sidfläsk eller bacon
1 - 2 st vitlöksklyftor
salt och svartpeppar


Koka spaghettin. Skär fläsket i små tärningar. Finhacka vitlöken.
Stek fläsket knaprigt i smör i en stekpanna. Lägg ner vitlöken i pannan på slutet.
Vispa ihop äggulor, grädde, salt, vitlök och hälften av osten.
Rör ner fläsk och äggblandningen i den kokta spaghettin och rör kraftigt till en krämig konsistens.
Servera med extra parmesan och med mycket svartpeppar på toppen.




1 kommentar:

  1. Låter krämigt och gott. Detta skall jag prova. Kram Kerstin

    SvaraRadera