fredag 21 februari 2014

Toscakaka


Toscakaka är alltid gott till kaffet. Detta recept kommer från min härliga svägerska Marianne.





Ugnstemperatur 175 grader eller 150 grader varmluft

2½ dl vetemjöl
3 dl strösocker
1½ tsk bakpulver
2 - 3 tsk vaniljsocker
100 gr smör
1 ½ dl vatten
2 ägg

Börja med att smörja och bröa en form med avtagbara kanter.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret och tillsätt sedan vattnet. Låt koka upp.
Häll degväskan i bunken och rör om så allt blandas.
Tillsätt ett ägg i taget.
Grädda i 175 grader ca 25-27 minuter, eller 150 grader varmluft.

Toscaglasyr:
50 gr smör
2 msk vetemjöl
1 dl socker
2 msk mjölk
1 tsk vaniljsocker
100 gr mandel, hackad eller flagad eller valfria blandade nötter

Smält smöret och blanda ner resten av ingredienserna. Låt koka upp.
Fördela glasyren över kakan och grädda ytterligare ca 10 minuter i 175 grader,
eller 150 grader varmluft.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar