lördag 11 januari 2014

Nötrullader med kantarellfyllning

Detta är en riktig festrätt. Kan göras i god tid och bara värmas upp vid servering. Servera med kokt potatis och inlagd gurka.




4 person(er)

Fyllning:
200 g kantareller
1 dl riven ost, gärna västerbottenost
½ st gul lök

600 g innanlår av nöt eller lövbiff lök
1 ½ gul lök
2 dl vatten
2 msk koncentrerad kalvfond eller              
1 buljongtärning
2 msk sherry, portvin eller madeira
½ tsk rosépeppar
salt och svartpeppar
2 dl grädde
1 tsk  Dijonsenap
några doppar worcestersås
1 msk HP-sås
smör att steka i

Låt löken fräsa i smör på medelvärme i några minuter.
Tillsätt kantarellerna och låt dem få färg,
Blanda ner den rivna osten.
Smaka av med salt och peppar.

Lägg ut köttskivorna och banka ev. ut dem något mellan plastfolie.
Fördela svamp/oströran i mitten på varje skiva.
Rulla ihop och försök vika in kanterna så det blir tätt på sidorna.
Sätt fast med en tandpetare.
Stek rulladerna i smör på hög värme så de får fin yta.
Sänk värmen och slå på vatten och koncentrerad kalvfond och sherry.
Låt puttra under lock i 20-30 min.
Lyft ur rulladerna och håll dem varma.
Slå i grädden, dijonsenap, worcestersås, HP-sås och låt sjuda i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg i rulladerna och låt dem bli varma.
Om såsen är för tunn, red såsen med maizenaredning.
Servera med kokt potatis och inlagd gurka.


    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar