onsdag 25 december 2013

Laxcarpaccio med dillolja och granatäpple

Nu till jul ville jag göra något annat med den gravade laxen, så det fick bli en Capriccio med både svenska och italienska smaker.




500 gr gravad lax i tunna skivor
1 ½ dl rostade blandade frön och kärnor
t ex pinjenötter. solrosfrön och pumpakärnor
½ granatäpple, bara kärnorna
parmesanost, hyvlad
dillkvistar
citron, att garnera med

Dillolja:
1 dl finhackad dill
1 ½ dl kallpressad rapsolja
flingsalt med örter, t ex Maldon Provence eller Venezia
eller örtsalt
svartpeppar, finkrossad

Kör dill och rappsolja i en mixer till den är slät. Smaka av med flingsalt, örter och svartpeppar.

Rosta nötter och kärnor (ej granatäpplekärnorna) i en torr stekpanna.
Se upp så det inte bränns. Låt kallna.

Servering:
Lägg laxskivorna på ett fint fat.
Strö över nöt/fröblandningen.
Hyvla rikligt med parmesanost över.
Droppa över dillolja.
Strö över granatäpplekärnorna och garnera med lite dillkvistar och skivor av citron.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar