onsdag 18 januari 2012

Pasta med rostade grönsaker, bacon och mozzarella

Just nu när det är så grått och trist, är det skönt att njuta av lite italienska smaker i köket.
Här serverad med ett gott hemabakat bröd, valnötsbröd.





För 4 personer.
Ugnstemperatur 250 grader

Rostade grönsaker:
Här väljer man själv vilka grönsaker man vill rosta, det är bara att blanda. Men ta gärna med en "blöt grönsak" som zucchini eller aubergine. Det blir godare då.
Exempel:
Vitkål eller rödkål
Blomkål
Broccoli
Zucchini
Paprika
Morot
Aubergine
Rödlök
Gul lök
Vitlöksklyftor
2 msk olivolja
rosmarin
timjan


Sätt ugnen på 250 grader.
Skär de valfria grönsakerna i mindre bitar eller slantar.
Lägg allt på en ugnsplåt med bakpapper i botten.
Ringla över 2 msk olivolja och strö över rosmarin och timjan.
Rosta dem högt uppe ugnen ca 20 minuter, rör om då och då.

Dressing:
3/4 dl olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
½ tsk Pasta Rossakrydda från Santa Maria
½ tsk örtkrydda
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olja från burken med soltorkade tomater


Blanda ihop alla ingredienser till dressingen i stor skål.
När grönskakerna är färdigrostade blanda ner dem i dressingen.

1 paket bacon, skuret i mindre bitar, ej nödvändigt
1 pkt mozzarella (125 gr)
400 gr färsk tagliatelle + 1 msk Voltaire lantbuljong i kokvattnet
8 - 10 st soltorkade tomater i olja
persilja

Koka tagliatellen enligt beskrivning på påsen men tillför 1 msk lantbuljong i kokvattnet.
Stek baconet och dela mozzarellan i mindre bitar.
Blanda ner pastan i grönsaksblandingen.
Strö över bacon, mozzarella, soltorkade tomater och persilja.
Servera genast med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar