söndag 19 maj 2024

Kycklingsallad, krämig

En perfekt sallad som blir saftig och god. Kan lagas i förväg och bara serveras när det är dags. Man kan variera vilka grönsaker man vill ha i salladen. Om man vill ha med sig salladen på utflykt är det perfekt att använda fryst majs, då lägger man den frysta majsen precis innan man packar till utflykten. Då håller sig salladen kall länge.



För 6-8 personer

2 st grillade kycklingar 

400 g pasta, farfalle eller penne

2 röda paprikor

400 g majs, gärna fryst

1 st rödlök 

Gräslök, hackad

1 burk soltorkade tomater, ca 150g


Sås:

2,5 dl créme fraîche 

2 dl gräddfil

1,5 dl chilisås, gärna Heinz

1,5 dl majonäs

2 tsk fransk senap

10-12 stänk tabasco

Örtsalt och peppar.


Feta i kuber, att servera i en skål bredvid.


Koka pastan enligt receptet på förpackningen. Skölj av pastan i kallt vatten och låt rinna av i en sil.

Rensa kycklingarna och dela dem i mindre bitar eller kuber.

Skär paprikorna i mindre bitar och skölj av majsen.

Strimla tomaterna. Hacka rödlöken fint.

Blanda ihop allt till såsen. Smaka av med örtsalt och peppar.

Blanda ner pastan i såsen och tillsätt paprika, majs, hackad rödlök, gräslök och soltorkade tomater. Rör om ordentligt. Lägg i kycklingbitarna och rör om igen.

Servera med feta och ett gott bröd.