Ugnstemperatur 175 grader
Tillagning:
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter.
Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor. Rör smöret och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Rör ner mjölken och mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över brun farin och kanel. Grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter. Servera med vaniljsås eller glass. Om man vill kan man piffa upp den med ett toscatäcke. Toscatäcke: 100 gr smör 1 dl socker 2 msk vetemjöl 2 msk grädde 100 gr mandel, flagad eller flisad Blanda smör, socker, mjöl och grädde i en kastrull och låt smälta under omrörning. Blanda ner mandeln. Höj ugnsvärmen till 210 grader. Täck den nygräddade kakan med toscasmeten och grädda i ytterligare 15 minuter eller tills fin knäckig yta. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar