Denna rätt blir jättegod, eftersom man använder både serranoskinka, chorizo och lomo (salt fläskkarré) på kycklingen. Kombinationen av de olika smakerna gör att det blir smakrikt och väldigt gott. Men det går utmärkt att bara använda serranoskinka eller dylikt. Perfekt att tillaga nu när man har färsk salvia i trädgården.
Blogg om några av livets höjdpunkter – mat och bakning! Låt dig frestas, laga och njut!
tisdag 24 juni 2025
Kycklingfilé Saltimbocca
2 st stora färska kycklingbröst
Västerbottenostpaj med sting
En härlig paj med västerbottenost och med lite sting! Penslar man pajskalet med lite vispad äggvita när man förgräddar den blir pajskalet frasigt och gott.
200 grader
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 gr smör
3 msk kallt viatten
½ tsk salt
lite uppvispad äggvita från äggen till fyllningen
Arbeta snabbt ihop allt i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform (30 cm) så den täcker botten och kanten. Nagga noga och ställ kallt ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader, pensla skalet med uppvispad äggvita och
förgrädda pajskalet ca 10-12 minuter.
Fyllning:
2,5 dl grädde
3 ägg
4 dl riven västerbottenost
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk timjan
salt och svartpeppar
Vispa ihop ägg och grädde. Glöm inte ta med vispade äggvitan. Krydda med cayennepeppar, timjan och svartpeppar. Smaka av med salt.
Lägg i osten i pajformen
Häll över äggsmeten.
Grädda på andra falsen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg.
Ca 30-35 min i 200 grader.
Lägg i osten i pajformen
Häll över äggsmeten.
Grädda på andra falsen tills äggsmeten stelnat och fått fin färg.
Ca 30-35 min i 200 grader.
Servera varm eller lite ljummen med lite gräddfil (smaksatt med lite vitlök eller paprikakrydda). Mums!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)