torsdag 5 januari 2012

Blinier med löjrom

Vi har en stekplatta som man kan ställa på matbordet. Det är alltid lika roligt när man själv kan steka sina egna blinier och ingen behöver vara i köket. Här serveras de med löjrom, hackad rödlök och rysk yoghurt, men de passar bra med sylt till också.




Blinier
ca 12 st stora eller 24 st små

10 gr jäst (ca 2 tsk)
2,5 dl mjölk, ljummen
1,5 dl bovetemjöl
1 dl vetemjöl
0,75 dl gräddfil
1 äggula och 1 äggvita
1 krm salt

Rör ut jästen i den ljumma mjölken.
Tillsätt allt mjöl, gräddfil, äggula och salt.
Vispa smeten slät.
Låt jäsa 30 minuter.
Vispa äggvitan hårt.
Blanda försiktigt ner den i smeten.
Grädda på stekplatta, stekpanna eller i plättlag.
Servera med löjrom, finhackad rödlök och rysk yoghurt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar