1 kg feta/fårost i bit
30-40 st rosépepparkorn
4 msk rosmarin
2 msk oregano
8 st vitlöksklyftor
olivolja
Dela fetan/fårosten i långa stavar, krossa kryddorna i en mortel och dela vitlöksklyftorna i bitar.
Lägg i feta/fårost, på med kryddor och vitlök, upprepa tills burken är full.
VIKTIGT! Häll på olivolja så det täcker all feta/fårost.
Låt stå kallt i minst 2-3 veckor för att dra åt sig smakerna.
Härligt! Nu ska jag göra det här!
SvaraRaderaKram
Carin
Var köper man ett kilo fårost? Någon speciell sort du kan rekommendera?
SvaraRaderaJag köper lite olika. Citygross, Willys och Lidl har bra fårostar i storpack.
SvaraRaderaHej Lolo! Vilken fin blogg du har med inspirerande recept! Vill berätta att vi säljer en väldigt färsk och autentisk olivolja direkt från olivlundar på Kreta! Med Happy Olives olivolja kan man woka, ugnsbaka, koka, steka och även fritera. Den s.k rökpunkten för olivolja av hög kvalitet är 207°C. Olivoljans kemiska komposition är idealisk för höga temperaturer mest beroende på innehållet av antioxidanter. Man kan värma upp olivolja, av hög kvalitet, 14 gånger innan den har samma mängd ohälsosamma PAH (Polycykliska aromatiska kolväten) föreningar som en fröolja som bara värmts upp en enda gång. Prova den gärna...! Här kan man se priser och beställa om man vill: https://www.happyolive.se/early-harvest#bestall-olivolja
SvaraRaderaGod fortsättning på det nya året!!! 🫒
/Eva, Happy Olive