torsdag 7 april 2011

Feta eller fårost inlagd i kryddor och olivolja

Nu när grillsäsongen börjar är det härligt att ha inlagd fårost till salladen. Olivoljan kan man använda till marinader eller i salladen, den piffar upp det mesta.


1 kg feta/fårost i bit
30-40 st rosépepparkorn
4 msk rosmarin
2 msk oregano
8 st vitlöksklyftor
olivolja

Dela fetan/fårosten i långa stavar, krossa kryddorna i en mortel och dela vitlöksklyftorna i bitar.
Lägg i feta/fårost, på med kryddor och vitlök, upprepa tills burken är full.
VIKTIGT! Häll på olivolja så det täcker all feta/fårost.
Låt stå kallt i minst 2-3 veckor för att dra åt sig smakerna.

4 kommentarer:

  1. Härligt! Nu ska jag göra det här!
    Kram
    Carin

    SvaraRadera
  2. Var köper man ett kilo fårost? Någon speciell sort du kan rekommendera?

    SvaraRadera
  3. Jag köper lite olika. Citygross, Willys och Lidl har bra fårostar i storpack.

    SvaraRadera
  4. Hej Lolo! Vilken fin blogg du har med inspirerande recept! Vill berätta att vi säljer en väldigt färsk och autentisk olivolja direkt från olivlundar på Kreta! Med Happy Olives olivolja kan man woka, ugnsbaka, koka, steka och även fritera. Den s.k rökpunkten för olivolja av hög kvalitet är 207°C. Olivoljans kemiska komposition är idealisk för höga temperaturer mest beroende på innehållet av antioxidanter. Man kan värma upp olivolja, av hög kvalitet, 14 gånger innan den har samma mängd ohälsosamma PAH (Polycykliska aromatiska kolväten) föreningar som en fröolja som bara värmts upp en enda gång. Prova den gärna...! Här kan man se priser och beställa om man vill: https://www.happyolive.se/early-harvest#bestall-olivolja
    God fortsättning på det nya året!!! 🫒
    /Eva, Happy Olive

    SvaraRadera