Denna rätt blir jättegod, eftersom man använder både serranoskinka, chorizo och lomo (salt fläskkarré) på kycklingen. Kombinationen av de olika smakerna gör att det blir smakrikt och väldigt gott. Men det går utmärkt att bara använda serranoskinka eller dylikt. Perfekt att tillaga nu när man har färsk salvia i trädgården. På den första bilden har jag lagat med fyra kycklingfiléer och med extra stark chorizo och serranoskinka. Kan serveras både som ensamrätt eller som en rätt på en buffé.
2 st stora färska kycklingbröst
12 st skivor av valfri serranoskinka, tunn chorizo eller lomo
12 st stora salviablad
smör, att steka med
1 st citron
2 dl vitt vin
salt och peppar
Skär kycklingbrösten längs med till tunna bitar. Lägg varje bit mellan två st plastfolie och platta till dem tunt med en kavel. Ta bort dem från plastfolien. Pressa lite citron på kycklingskivorna. Krydda bitarna med lite salt och peppar och lägg på ett salviablad. Lägg på en skiva skinka, chorizo eller lomo. Fäst ihop med en tandpetare eller steknål. Börja med att steka bitarna med skinkan/chorizon nedåt ca 1-2 minuter i smör. Salta och peppra. Vänd dem och stek dem färdigt. Pressa över lite mer citron och lite vitt vin. Låt dem bräsera lite i vinet. Ta upp och lägg dem på ett fat och häll skyn över dem. De kan serveras både varma eller kalla och gärna tillsammans med ett gott bröd att doppa i den goda stekskyn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar