En otroligt god fiskgryta som man lägger på gasolgrillen eller på ett galler på kolgrillen. Går att förbereda och grilla när gästerna kommer. Och det bästa är att man kan variera den i oändlighet. Använd vilka grönsaker som du har hemma. (Zucchini, gul lök, mm.) vill du inte ha pepparrot, ta lite dijonsenap istället) Den kommer att imponera!
För två person(er)
Börja med att klippa ut grillfolieark, ca 40 cm x 40 cm, känns folien tunn, klipp dubbla ark.
Smöra folien ordentligt.
300 g eller 2 st torskryggfilé eller skreiryggfilé
20 cm skivad purjolök
8 st körsbärstomater i halvor
6 st kokta potatisar i skivor
Röd paprika i skivor
Körsbärstomater i halvor
4 - 6 st champinjoner, skivade
Hackad dill
2 msk riven pepparrot
1 tsk fiskkrydda, valfri krydda
Salt och peppar
En skvätt fiskbuljong
2 dl torrt vitt vin
2 dl matgrädde
1 tsk vitvinsvinäger
25 g smör
Fördela potatis i botten på folien. Lägg på skivad purjolök, skivad röd paprika, skivade champinjoner, fisk, skivad purjolök, skivade champinjoner, skivade tomater, riven pepparrot, hackad dill, salt, fiskkrydda och peppar.
Vik upp kanterna på foliet, så det går att hälla över vinet och matgrädden.
Klicka över smöret. Vik ordentligt ihop till ett paket. Förslut ordentligt.
Grilla på mellanvärme ca 10 minuter. Vänd inte på paketet under grillningen.
Öppna försiktigt i en djup tallrik och servera med ett gott bröd att doppa i grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar