Det var en härligt svampår förra året, därför har vi en hel låda med olika slags svampar i frysen.
Då måste man passa på att göra en god svamprisotto:
2 dl förvälld blandad svamp, kantareller och Karljohan.
lite smör eller
olivolja
1 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
2 dl avorioris
2 dl
vitt vin
5 dl svampbuljong eller
hönsbuljong
2 msk smör
1,5 dl riven parmesanost
Fräs löken och
vitlöken tills den blir mjuk. Lägg i svampen och stek så att svampen får fin färg.
Lägg i riset och låt fräsa med en stund, häll på vinet och
buljongen.
Låt allt koka sakta tills all
väska har sugits in i riset. Rör om ofta och häll på mer buljong om det
behövs.
När riset känns klart, läggger man i den
rivna parmesanosten, 2 msk smör och rör runt. Servera med någon god
köttbit eller bara som ensamrätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar