Lolos Matblogg

Blogg om några av livets höjdpunkter – mat och bakning! Låt dig frestas, laga och njut!

tisdag 19 augusti 2025

Camembert eller Brie i ugn

›
 Just nu mognar björnbären i trädgården. En lätt rätt att laga till är ugnsbakad camembert eller brie. Perfekt att förbereda och bara ställa...
lördag 9 augusti 2025

Paella i Muurikka eller paellapanna

›
 Det är roligt att laga paella i Muurikka eller i en stekhäll utomhus. Både lätt och snabbt. Och det blir otroligt gott. Man behöver bara fö...
fredag 8 augusti 2025

Het tonfiskröra i salladsblad

›
 Ett mysig start på en middag eller som en liten kvällsrätt. 1 st burk tonfiskfilér ca 170g 4 msk majonnäs  1 msk japansk soja 3 - 4 msk  Sr...
söndag 3 augusti 2025

Vinbärskaka med maräng

›
 En härlig kaka som räcker till många. Perfekt att baka nu när man har massvis med vinbär i trädgården.  Ugnstemperatur 200 grader Botten: 7...
lördag 2 augusti 2025

Lax med zucchini, feta och soltorkade tomater.

›
En snabblagad rätt. Vi gör den gärna i stora woken ute,  Viktigt är att strimla, tärna och skära allt i förväg . Sedan går det snabbt att ti...
torsdag 24 juli 2025

Fylld ravioli med salviasmör

›
  Ravioli med salviasmör är roligt att laga. Här har vi gjort raviolin själva och fyllt med pesto och ricotta. Men man kan köpa färdig fylld...
torsdag 10 juli 2025

Fläder och citronsirap

›
 Fläder/citronsirap är perfekt att smaksätta gin/tonic med eller drinkar. Man kan ringla den på pannkakor eller använda den som smaksättning...
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lolo
Eksjö, Jönköping, Sweden
En glad och positiv person som älskar att laga mat och baka. Många av mina gamla vänner kallar mig för Lolo. "Är man skapt för att njuta, ska man väl för fan njuta också" skrev Strindberg i ett brev till Verner von Heidenstam. "Man skall bjuda kroppen på något gott så att själen har lust att bo i den" Renée Voltaire
Visa hela min profil
Använder Blogger.