Lolos Matblogg

Blogg om några av livets höjdpunkter – mat och bakning! Låt dig frestas, laga och njut!

tisdag 24 juni 2025

Kycklingfilé Saltimbocca

›
  Denna rätt blir jättegod, eftersom man använder både serranoskinka, chorizo och lomo (salt fläskkarré) på kycklingen. Kombinationen av de ...

Västerbottenostpaj med sting

›
  En härlig paj med västerbottenost och med lite sting! Penslar man pajskalet med lite vispad äggvita när man förgräddar den blir pajskalet ...
fredag 30 maj 2025

Lammstek, marinerad med örter, sardeller och vitlök

›
 Vilken otrolig unamismak sardeller ger när man marinerar en lammstek. Sardeller tillsammans med lite goda örter och vitlök blir otroligt go...
onsdag 7 maj 2025

Pesto med ramslök

›
  Vi odlar ramslök i trädgården. En av vårens höjdpunkter är att göra egen pesto med ramslök. Man kan använda valnötter, mandel eller rostad...
lördag 15 mars 2025

Risotto med Karljohansvamp och bakade körsbärstomater

›
 Så himla gott och kräver bara lite koncentration. Rör i ofta i risotton och det lönar sig verkligen. Så himla gott med bakade tomater till,...
måndag 30 december 2024

Ägg och ansjovisentré

›
  Detta är en klassiker i vår familj. Både enkelt att laga och jättegott. Om man inte gillar ansjovis, kan man ta strimlad rökt skinka i stä...
söndag 15 december 2024

Fläsklägg med rotmos i Crockpot

›
  Denna rätt passar utmärkt att göra i en crockpot. Perfekt att lägga i allt i Crock-poten och sedan sköter maten sig själv. När man kommer ...
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lolo
Eksjö, Jönköping, Sweden
En glad och positiv person som älskar att laga mat och baka. Många av mina gamla vänner kallar mig för Lolo. "Är man skapt för att njuta, ska man väl för fan njuta också" skrev Strindberg i ett brev till Verner von Heidenstam. "Man skall bjuda kroppen på något gott så att själen har lust att bo i den" Renée Voltaire
Visa hela min profil
Använder Blogger.