Lolos Matblogg

Blogg om några av livets höjdpunkter – mat och bakning! Låt dig frestas, laga och njut!

söndag 21 september 2025

Karljohansvamp, dubbelpanerad

›
  Nu när det är ett riktigt Karljohan år här i Eksjö, så kan man verkligen frossa i dessa goda svampar. Panerad Karljohan är jättegott, ett ...

Smördegsinbakad brie med björnbärsylt.

›
 En lättgjord dessert. Så himla gott med den smälta brieosten i en välgräddad smördegsbakelse, toppad med björnbärssylt  och valnötter. För...
tisdag 16 september 2025

Schweizerpaj

›
  Denna paj är en favorit hos oss. Brukar passa på att göra den när det är bra pris på rökt skinka eller rökt bog. Pajdegen blir härligt spr...
torsdag 28 augusti 2025

Spansk kyckling med chorizo och grönsaker

›
 Idag fick det bli en rätt som har inspiration från Spanien, där jag varit mycket. Härligt kryddigt och med dofter av rosmarin, chili och ti...
onsdag 27 augusti 2025

Kycklinglårfilé med gorgonzola och mascarponeostsås.

›
 En otroligt lätt rätt att laga. Det passar också utmärkt att ta rökt sidfläsk, istället för kyckling. Smakar ljuvlig gott ihop med lite pas...
tisdag 26 augusti 2025

Karljohanssås till pasta

›
Ibland har man tur och hittar karljohanssvamp. Detta blir en riktig festrätt med djupa smaker och underbara dofter. Så här följer ett recept...
tisdag 19 augusti 2025

Camembert eller Brie i ugn

›
 Just nu mognar björnbären i trädgården. En lätt rätt att laga till är ugnsbakad camembert eller brie. Perfekt att förbereda och bara ställa...
›
Startsida
Visa webbversion

Om mig

Mitt foto
Lolo
Eksjö, Jönköping, Sweden
En glad och positiv person som älskar att laga mat och baka. Många av mina gamla vänner kallar mig för Lolo. "Är man skapt för att njuta, ska man väl för fan njuta också" skrev Strindberg i ett brev till Verner von Heidenstam. "Man skall bjuda kroppen på något gott så att själen har lust att bo i den" Renée Voltaire
Visa hela min profil
Använder Blogger.