lördag 2 augusti 2025

Lax med zucchini, feta och soltorkade tomater.

En snabblagad rätt. Vi gör den gärna i stora woken ute, 
Viktigt är att strimla, tärna och skära allt i förväg. Sedan går det snabbt att tillaga och blir en riktigt god festrätt.



För 4 personer


1 kg zucchini

3 vitlöksklyftor, pressade

10 st soltorkade tomater i olja, i mindre bitar

200 - 300 g feta

600 g färsk laxfilé

basilika

svartpeppar

salt

nyriven parmesan

citronklyftor

persilja eller basilikablad


Börja med att dela zucchinin på längden och hyvla den sedan i långa strimlor med hjälp av en osthyvel (de skall bli som bandspagetti).


Skär laxen i kuber (ca 3 x 3 cm)


Ta lite av oljan till tomaterna samt basilika och blanda försiktigt ner laxkuberna.

Låt stå och marinera.


Börja med att steka zucchinin och pressa i vitlöken. gärna i en wokpanna. Salta och peppra och stek dem under lätt omrörning ca 5-6 minuter eller tills den mesta vattnet försvunnit.


Under tiden steker man snabbt laxkuberna i tomatoljan i en annan panna. Salta och peppra.


Blanda försiktigt ner de nystekta laxkuberna, hackade soltorkade tomater i zucchinipannan och fördela fetan över.


Garnera med färska tomater, persilja eller basilikablad.


Servera direkt med lite gott bröd, citronklyftor och nyriven parmesan.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar