fredag 30 maj 2025

Lammstek, marinerad med örter, sardeller och vitlök

 Vilken otrolig unamismak sardeller ger när man marinerar en lammstek. Sardeller tillsammans med lite goda örter och vitlök blir otroligt gott. Här bjuder jag på den bästa marinaden till lammstek. Ni bestämmer själva om ni grilla eller ugnssteka steken.




1,5 kg urbenad lammstek
5 st vitlöksklyftor 
1 msk timjan, torkad
1 msk rosmarin, torkad
0,5 msk oregano, torkad
4 st sardellfiléer 
0,5 dl olivolja
2 tsk flingsalt
0,5 tsk krossad svartpeppar 

Skala vitlöken och lägg i en mortel tillsammans med örtkryddorna och sardellerna. Stöt allt tillsammans till en pasta. Tillsätt olivolja , salt och svartpeppar. 
Putsa lammsteken och gnid in örtpastan på lammsteken. Lägg ner i en plastpåse och marinera minst 1 timme. 
Nu kan man antingen grilla lammsteken eller laga den i ugnen.
Servera med potatisgratäng eller ugnsrostad potatis. Tzatziki eller pesto passar perfekt till.
Lammsteken är lagom rosa vid 62 grader i temperatur. Låt gärna steken vila 10-15 minuter innan ni skär upp den.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar