Jag har börjat använda syrad grädde och tycker att den tillför både djup och syra i rätten.
Här använder jag den till en ugnsstekt lax med mycket grönsaker.
För fyra person(er)
Ugnstemperatur 180 grader
600 gr färsk lax
citron pressad
250 gr broccoli
2 st gula paprikor
200 gr cocktailtomater
3 dl syrad grädde
2 tsk fransk senap
1 msk fiskfond
½ msk paprikakrydda
timjan
salt och peppar
Börja med att skiva laxen i fyra fina bitar. Lägg dem i en smord ugnsfast form.
Pressa över citron och krydda med paprika, timjan, peppar och salt.
Dela broccolin buketter och fördela den mellan laxen.
Skiva paprikan och lägg dem emellan laxen. Halvera tomaterna och strö dem över laxen.
Blanda grädden med senap och fiskfond och häll den över laxen.
Grädda i 180 grader ca 20 minuter mitt i ugnen.
Servera med kokt potatis.