torsdag 2 maj 2019

Torskrygg med parmesantäcke


En bra rätt med torskrygg som går att förbereda i god tid och bara ställa in i ugnen.




Ugnstemperatur 175 grader

2 st torskrygg, ca 300 g
200 g spenat, färsk
1 msk pressad citron
12 st cocktailtomater
3 - 4 dl crème fraiche
1 msk fiskfond
2 dl parmesan, riven
1 msk dill, hackad
1 msk gräslök, finhackad
peppar och salt

Börja med att lägga i den färska spenaten i en form. Lägg torskryggen på spenaten. Pressa citronsaft över torsken och salta försiktigt och dra några varv med pepparkvarnen över fisken. Dela tomaterna och fördela dem runt fisken. Blanda crème fraichen med fond, riven parmesan, dill och gräslök. Fördela röran över fisken. Grädda i 175 grader ca 15-20 minuter. Sätt gärna en termometer i fisken, den är klar vid 56 grader. Servera med pressad potatis eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar