onsdag 3 oktober 2018

Bullknyte, kalljästa

Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. Det behöver bara jäsa en gång, men då lite längre. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar.


25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g smör, rumstempererat
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling:
1 ägg
pärlsocker eller mandelflarn

Blir ca 24 st.
Smula ner jästen i en bunke och häll på mjölken. Rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt smöret i bitar, sockret och mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg.
Blanda ihop fyllningen.
Ta upp degen och dela den i två bitar. Kavla ut vajre degbit till en fyrkant, 30 x 30 cm.
Skär den i fyrkanter (12 st) och klicka fyllning på varje fyrkant..
Vik ihop de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen.
Lägg varje bulle i en pappersform.
Låt jäsa i rumstemperatur ca 2 timmar.
Pensla med vispat ägg och garnera med pärlsocker.
Grädda i 225 grader ca 8 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar