söndag 23 september 2018

Lax Tikka Masala


Denna laxrätt med indiska smaker och dofter passar perfekt en kulen dag. Och är den dessutom lättlagad desto bättre.



För fyra personer

Ugnstemperatur 200 grader

4 bitar skinnfri lax
1 stor gul lök
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
salt och peppar
2,5 dl crème fraiche
2 dl grädde
smör
citron
3-4 msk Tikka Masala, gärna Patak's

Hacka all lök och paprikan i fina bitar. Bryn hacket tills fin färg.
Smörj en ugnsfast form och lägg hälften av hacket i botten.
Lägg på laxbitarna och pressa citron över. Salta och peppra.
Fördela resten av hacket över laxbitarna.
Blanda ihop crème fraiche och grädde och rör ner Tikka Masalapastan.
Fördela crème fraiche/grädden över laxen.
Grädda i ca 20 minuter i 200 grader.
Servera med basmatiris och gärna med lite god mango chutney.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar