myTaste

myTaste.se

lördag 7 juli 2018

Fiskgryta på grillen

Denna rätt kan man förbereda i god tid och bara lägga på grillen när gästerna kommer. Såsen blir så god att man kan äta den med sked. Servera med färsk potatis eller färsk sparris med lite riven parmesan. Vinet BERGH med Grüner Veltinerdruvan passar perfekt till rätten.


För två person(er)
Aluminiumfolie 

2 st bitar torskrygg
1 tomat, ca 110 g
1 liten färsk rödlök, ca 50 g
75 g naturell färskost med pepparrotssmak
1 dl finhackad dill
1 tsk citronpeppar
salt  
Pressad citron
6 msk vitt vin 
25 g smör

Börja med att klippa två st rejäla bitar med aluminiumfolie.
Smörj insidan med smör.

Skiva tomaten och rödlöken. 

Så här gör du ett paket:
Lägg tomatskivor i botten på paketet, lägg på skivad rödlök och lägg ner torskryggen.
Klicka på pepparrotost, krydda med salt och citronpeppar. Pressa lite citron på fisken.
Strö över dill på fisken och häll på vinet.
Klicka över smör.

Knyt ihop till ett paket och grilla på låg värme ca 7-8 minuter.