torsdag 19 maj 2016

Rabarberkaka

Nu är rabarberna som finast. Då passar det att göra en kaka med rabarber.


Ugnstemperatur 175 grader

3 dl mjöl
1,5 dl socker
1 ägg
100 gr smör (kallt)
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

400 gr rabarber i tunna skivor
1 dl brun farin
2 tsk potatismjöl

Börja med att smörja en form med lösentagbar botten.
Smörj formen med lite smör.
Lägg alla ingredienser i matberedare och kör snabbt ihop degen.
Dela den i två delar.
Fördela halva degen i botten på formen med mjöliga händer.
Blanda ihop brun farin och potatismjölet.
Lägg rabarberskivorna på bottendegen och fördela sockerblandningen över.
Rull den andra degen till långa remsor och fördela dem över rabarberna.
Grädde i 175 grader ca 30 minuter på nedersta falsen i ugnen.