Jag lagade den med egenodlad potatis, ägg, matjessill, dill och lite andra ingredienser i gratängen och det blev jättegott.
Om man vill kan man använda ansjovisfiléer istället för matjessill.
Man kan göra klart allt i förväg och bara ställa in i ugnen strax innan man skall ha middag.
Ugnstemperatur 200 grader
För två personer
6-7 kokta potatisar
2 kokta ägg
200 gr matjessillfiléer (1 burk)
½ dl finhackad dill
½ dl finhackad gräslök
10 cm hackad purjolök
½ st finhackad gul lök
1 msk riven pepparot
1 dl grädde
½ dl gräddfil
1 dl västerbottenost, riven
Skiva potatis och ägg. Dela matjesfiléerna i mindre bitar.
Hacka dill, gräslök, purjolök och gul lök.
Riv pepparrot och blanda ner i grädden och gräddfilen.
Varva potatis, sill, örter, lök och ägg i en ugnsfast form.
Häll gräddblandningen över formen och se till att grädden rinner ner ordentligt.
Strö över den rivna osten och grädda i 200 grader ca 20 minuter eller tills fin färg.
Servera med ett gott knäckebröd och kanske med en kall öl.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar